Namn: Johnny Griparic
Ålder: 39 år
Bor: Hollywood
Familj: Gifte sig för två år sedan
Är: Professionell gitarrist
Aktuell med: Spelar under Ladies Night

I över 20 år har Johnny Griparic från Hovslätt utanför Jönköping bott i Los Angeles och satsat på en internationell karriär som basist och gitarrist. Han har jobbat ihop med stora musiker som bland annat Slash and the Snakepits och Alanis Morissette. Men under veckan är han tillbaka i Sverige för att turnera med Ladies Night där Martin Stenmarck, Henrik Hjelt och Peter Stormare är de stora dragplåstren.

Peter Stormare och Johnny har jobbat ihop i Los Angeles och lärde känna varandra genom en bekant.
- Jag och Peter får såna "sakna Sverige kvällar", säger Johnny som berättar att det blir svensk musik och en och annan tår under de träffarna.

Berätta nåt vi inte vet om Peter Stormare?
- Han är jävligt bra på att kakla badrumsgolv, säger Johnny som nyligen fått hjälp hemma i bostaden i Hollywood. Kompisen ska också vara en höjdare på tennis.

Under två månader turnerar han i Sverige med Ladies Night men han är inte ensam i bandet med att vara från Jönköping. Två av kollegorna Anders och Micke har pluggat på Per Brahegymnasiet. Själv var Johnny 18 år när han flyttade till USA. Idag är han gift i Hollywood och frilansar och spelar både pop och rock. Under Ladies Night kommer han även att ge sig på piano och mandolin för att underhålla alla damer i stan. Och Ladies Night skiljer sig från mycket av det han gjort innan.

- Det här är absolut en av de roligaste grejerna jag gjort. Jag har aldrig spelat för en så högljudd publik, säger Johnny som berättar att snacket går i Ladies Night-gänget om att Jönköping kommer bli något alldeles extra att spela på.
- Nu måste alla tjejer från Jönköping komma, konstaterar han.