Folkpartiet har gått om Centerpartiet i det kommunala valet om att bli det tredje största partiet inom den borgerliga majoriteten.
Med sex procent mot Centerns 5,8 leder man, om än marginellt. Det skiljer endast 194 röster mellan partierna i nuläget.
Folkpartiets Anna Mårtensson förbereder ändå att ta striden mot Ann-Marie Nilsson om den tredje kommunalrådsposten.
- För oss är det väldigt viktigt med en kommunalrådspost. Det är viktigt att synas och vara med och påverka. Visst kan marginalerna förändras, men som det ser ut nu så är vi definitionsmässigt det tredje största partiet, säger Mårtensson.

Gått starkt i valet
Folkpartiet har gått framåt starkt i valet, något som inte kommer som en total överraskning för Anna Mårtensson, berättar hon.
- Vi har varit väldigt flitiga. Jag har aldrig varit med om så många valarbetare som delat ut så mycket material. Överhuvudtaget tycker jag vi haft en fin laganda.
Redan inför valet lyfte Folkpartiet frågan med Centerpartiet och Miljöpartiet då alla partier var jämnlika i en valundersökningsprognos, berättar hon vidare. Att dagens läge med den tredje och sista kommunalrådsposten skulle uppstå kommer därför inte som en total överraskning.

"Givande och tagande som gäller"
- I den parlamentariska kommittén skrev man ganska tydligt att det finns en möjlighet att dela. Jag vill inte gå in på vad vi diskuterade då, men vi prata om hur det skulle kunna se ut nu. Det är givande och tagande som gäller, säger Anna Mårtensson.
Kan du tänka dig att dela kommunalrådsposten?
- Vi är beredda att resonera om. Men huvudmålet har hela tiden varit att få posten helt själva.
Jnytt har sökt Centerpartiets Ann-Marie Nilsson för en kommentar, men utan resultat.