Det var slående att se hur många ungdomar det var som hade engagerat sig i de olika aktiviteter som fanns på området. Det fanns något för alla smaker och deltagandet i de olika aktiviteter som anordnades var hög. Några av aktiviteterna var Guitar Hero, pyssel med 365dagar.se och det fanns även möjlighet att köpa t-shirts och diverse prylar från favoritbandet på plats. Det var många lokala besökare men även dom som hade åkt långt för att se sina favoritband eller rent av uppträda själva.

Några som hade gjort det var dom två norska banden In Shadows Reign och Creperium som hade tagit sig ända från Ski, en stad utanför Oslo. När Jnytt.se pratar med killarna är de väldigt förväntansfulla inför sina spelningar och tycker att upplägget på festivalen är över förväntan.

-Ja, vi har åkt långt men det är en stor spelning för oss och det ska bli kul att få se dom andra banden också, säger killarna från de båda banden.

Ett annat band som Jnytt.se träffade på var Six Sin som var i full fart med att sätta upp affisher om sin spelning.
-Det ska bli riktigt kul att spela och vi hoppas att folk ser våra affisher och dyker upp, säger en av bandmedlemmarna i Six Sin.

Linda Westerlund, Lotta Olsson, Hanna Byman, Johanna Lindberg och Janni Söderberg.

Ett annat gäng som hade tagit sig till festivalen var några tjejer ifrån plusgymnasiet i Jönköping. De var där för att erbjuda den som ville en makeover, både inom smink och hårstyling.

För att sammanfatta festivalens fredagskväll så tycker vi på Jnytt att det var ett bra planerat arrangemang, duktiga volontärer och sist men inte minst riktigt duktiga musiker. Alltifrån metal till sing and songwriters fanns på plats och det var roligt att se att deras publik riktigt släppte loss till musiken.