Det har spekulerats i var Jimmie Pettersson ska spela nästa säsong. Nu är det klart att han förlänger med i minst ett år till.
- Den innebandykänsla som finns här är en av anledningarna. Klart man vill fortsätta spela inför en sådan hemmapublik. Sedan har jag bott här nere i fem år. Magkänslan sa Mullsjö, förklarar 20-åringen, som hade anbud från bland annat Linköping, Jönköping och AIK, i ett pressmeddelande.

"Har blivit mognare"
Pettersson inledde säsongen i Mullsjö som forward, men fick på grund av skador gå tillbaka till backpositionen och där har han blivit kvar. Inledningen av säsongen var tuff med skador och ett nytt spelsystem.
- Men andra delen av säsongen var väldigt bra. Vi får jobba vidare från det och fortsätter vi som vi slutade kan det bli bra. När väl spelsystemet satt hotade vi alla lag i serien, säger Pettersson, som känner att han hela tiden utvecklas.
- Jag har blivit mognare i spelsättet och utvecklas på alla plan. Det skulle vara en dröm att spela slutspel inför den publik vi har i Nyhemshallen. Det vore helt magiskt. Det skulle vara en upplevelse för oss laget, men framför allt skulle publiken som stöttat oss i år, även när det varit tufft, verkligen vara värda det.

Gjorde sportchefen nervös
När Jimmie Pettersson beskriver sig själv säger han ord som snabb, stark och spelskicklig. Något som sportchefen Jesper Axell understryker.
- Jimmie är oerhört viktig för oss och vi är glada att förlänga kontraktet med honom. Vi vill behålla så många spelare som möjligt och bygga vidare på det vi hittade under säsongen i år, säger Axell.
- Vi är mycket nöjda med att ha Jimmie Pettersson som en av de viktiga bitarna på plats i vårt lagbygge inför nästa säsong.
Men Pettersson fick sportchefen att bli nervös när han gav beskedet.
- Jimmie ringde upp mig och berättade att han dessvärre hade ett negativt besked. Då blev jag tyst, innan Jimmie sa "för AIK och Linköping", ler Jesper Axell, som kan ta practical jokes när det gäller kontraktsförlängningar av den här typen.