Sedan två veckor tillbaka har de boende vid Östra Kajen i Jönköping börjat flytta in i de nybyggda husen vid brofästet. Under veckan har flyttbilarna kört skytteltrafik till det nya området och överallt har det setts nyinflyttade som kånkat runt med flyttlådor. Jnytt.se passade på att besöka några av alla de personer som flyttat in och fick se många fina lägenheter med utsikt över Munksjön.

Carina och Bengt - på femman
Carin och Bengt Gustafsson har nyligen flyttat in i en lägenhet på femte våningen i huset närmast brofästet. De flyttade från Jönköping 1972 och har bott i Stockholm sedan dess. Att flytta tillbaka till stan och bo mitt i city tycker de känns helt rätt.
- Vi ville flytta till en stad och vi ville bo centralt, säger Bengt som berättar att de tidigare bott på landet men att de ville tillbaka till Småland och till city.


"Inför vår Herre är vi alla Smålänningar" Det står det på den träskulptur som paret fick när de flyttade från Jönköping. Nu får den komma med tillbaka till Jönköping.


Helene Ström och Josefine Gustafsson hjälper Carina och Bengt att flytta. Många flyttkartonger blir det...

Lars och Elisabeth - på första våningen
Nere på innergården träffar Jnytt.se Lars och Elisabeth Almqvist som har flyttat in i det nya huset. Ann Murtsell och Frida Engberg-Wiedel hjälper till med att fixa i ordning med alla flyttkartonger.
- Det är kul. Sedan kommer man få hjälp tillbaka, säger Lars syster Frida som själv kommer att flytta in till samma område snart.
- Vi har bott centralt innan och vi ville tillbaka, säger Lars som ser fram emot att bland annat få nära till Smot-huset.


Ann Murtsell, Frida Engberg-Wiedel, Lars Almqvist och Elisabeth Almqvist är mitt uppe i flytten.


Flyttkaffet har Frida tagit med...


Bröderna Strid fixar persienner åt JM. "Just nu är det mycket att göra" säger Mikael.

Att flytta är en stor grej, men paret Almqvist har fått rutin på det. På cirka 10 år har de flyttat sju gånger inom Jönköping och ut på landet. Men flyttandet har sina fördelar.
- Vi har slängt lite efter varje gång, berättar Elisabeth.


Flyttpersonalen har fullt upp med Östra Kajen. Flyttkillarna bär och bär och bär...

Frida och Jesper - på trean
På tredje våningen i huset längst ner mot rondellen bor Frida och Jesper Axell. När Jnytt.se tittar förbi har Frida hjälp av svärmor och två kompisar att packa upp kartonger och fixa eftersom maken är ute på jobbresa.
- Det är så centralt man kan komma i Jönköping, menar Frida som efter några års utlandsvistelse är tillbaka i stan igen. Hon tycker det är skönt att flytta in i en helt ny lägenhet där de själva har fått göra alla tillval efter egen smak.


Frida Axell (t.v) är nyinflyttad och får hjälp av Jennifer Ravstam och Elin Bergbom


Flyttkillarna kånkar och bär. Frida visar var allt ska stå.

Birgitta och Nils - på sexan
Med en strålande utsikt mot bron och Munksjön bor Birgitta Oretorp och maken Nils sedan två veckor.
- Vi har väntat i två år på att det ska bli färdigt, det känns skönt att vara här, säger Birgitta när Jnytt.se hälsar på i lägenheten.

När hon och maken kände att huset blev för stort valde de att flytta från Bymarken in till stan där det är nära till allt. Bara att kunna gå och handla tycker hon är fantastiskt.
- Det känns bra, det är roligt när det blir något helt annorlunda, säger Birgitta som nu när hon gått i pension från Per Brahegymnasiet kan ha bra koll på skolan från husets största balkong.


Birgitta Oretorp stortrivs i sin nya lägenhet.


Stans största lägenhetsbalkong (? ) inbjuder till fester och middagar.Middagsbordet kan stå ute året runt. Glasväggarna kan öppnas om det blir varmt men dämpar även bullret från bilarna.


Vacker vy över hela stan - var man än är i lägenheten