Under helgen har det bjudits på marknad, karuseller och sockervadd, men finalen var ändå Rix Fm festivalen. Under dagen har de bjudit på skivsigneringar och uppträdanden av bland annat Susy Adelsfield. På kvällen drog de igång med konferenciererna Alexandra och Erik Wedberg som presenterade de olika artisterna.

"Den perfekta födelsedagen"
Erika Johansson var en av de som samlats för att kika på festivalen med sina vänner.
- Min absoluta favoritartist är Kim Fransson, ända sedan jag såg honom i Made in Sweden har jag tyckt om hans musik oerhört mycket. Dessutom är det min fjortonde födelsedag idag så det måste var en av de mest perfekta födelsedagarna någonsin, säger Erika till Jnytt. Gänget som samlats runt Erika har alla glada hattar och tutor med sig för att synas och höras mest.
- Man vill ju sticka ut lite så att man kanske har en chans att synas från scenen, säger Erika skrattandes.

Erika Johanssons favorit var utan tvekan Kim Fransson.

"Melody Club - inget speciellt"
- Rix Fm har verkligen lyckats med en salig blandning av musik, säger Kristoffer Andersson efter kvällens spelningar.
- Tyvärr hade jag högre förväntningar på Melody Club ikväll, men de var precis som allt annat, utan att sticka ut som de brukar göra. Däremot tyckte jag Janet gjorde en jättebra prestation. Det är inte alla som har en sådan bra röst både på skiva och live, fortsätter Kristoffer.

Janet Leon gjorde en riktigt lyckad spelning med sin hitlåt "Let go".

Inte bara musik
I år bjöds det inte bara på musik, det var också dans och disco under kvällen i Rådhusparken. För de lite äldre fortsatte även festen på Sliver där Rix Fm hade sin officiella efterfest.