De är tre stycken tjejer; Andrea Gero-Berndtzon från Tibro, Sara Sjögren från Gimo och Maria Sjölin från Jönköping. Tillsammans bildar de den lilla skaran av tjejer som har valt ishockey på gymnasiet.
Sandagymnasiet har nu gjort en satsning på ett regionalt ishockeygymnasium i Huskvarna och målsättningen är att etablera damishockeyn på allvar.

"Önskat sig fler pass"
Men samtidigt som killarna tränar veckovis på is får de tre tjejerna endast nöja sig med två pass i månaden.
- Klart att man kanske skulle ha önskat sig fler pass. Men vad vi har hört så kommer det förhoppningsvis att bli fler ispass i tvåan, säger Andrea Gero-Berndtzon.
Tillsammans med Sara Sjögren har hon lämnat tryggheten hemma för att studera och bo i en annan stad.
- Man har kommit hit för att utvecklas, det är målet. Jag tror det kommer att bli kul, säger Sara, som kommer från Uppsalatrakten.

Blir större grupp nästa år
Magnus Flink, rektor för Sanda Idrottscentrum, säger att resurserna första året inte räcker till eftersom Huskvarna ännu saknar en ishall.
- Tanken är att vi ska tjuvstarta verksamheten så att de nya tjejerna kan gå in i en större grupp till nästa läsår, säger han.
- Det handlar också om att erbjuda mer istid på kvällarna. Kan kommunen göra en vettig verksamhet på kvällstid och bygget i Huskvarna kommer igång så har vi kommit en bra bit.
Tjejerna kommer trots det att få träna med HV71 Queens, vilket också blir deras nya lag. För tillfället bor Andrea och Sara på ett elevboende, men kommer snart att flytta ihop i en trerummare.
Tjejerna ser ändå en fördel med att vara en liten och speciell grupp.
- Men det är skönt när man är färre. Det är lättare att peppa varandra då, säger Sara Sjögren.