Konserten kan knappast ha gjort någon besviken. Utan onödigt snack drog bandet igång direkt med superhitsen Caroline, The Wanderer och en speedad version av klassiska Rain från 1976. Efter det var publiken med på noterna fullständigt. Francis Rossi och Rick Parfitt gjorde ingen besviken och rockade loss i de klassiska poserna med gitarrerna nedkasade till knäna.
Konserten fortsatte i samma tempo, inledningsvis främst med låtar från de tidiga plattorna Hello, Piledriver och Blue For You. Det var en spelning helt i nostalgins tecken. Bara en enda låt hämtades från nya cd:n In Search of the Fourth Chord.

Fick igång publiken
Status Quo har rutinen från mängder av spelningar runt om i världen. Det märktes. Rossi och Parfitt, som spelat tillsammans sedan 1967, är nästan otäckt tajta och vet precis vad som ska göras för att få igång en publik.
Rick Parfitt har efter ett hårt rock´n roll liv inte mycket kvar av sin röst. Men han har kvar sin vilda energi och utstrålning. Att se Francis Rossi på scenen är nästan som att ta steget tillbaka till 1970-talet, då Status Quo var som störst. Med sin gröna Fender Telecaster rev han av det ena blixtrande solot efter det andra.

Publiken sjöng med
Status Quo har mängder av gamla hitlåtar att välja mellan. En av konsertens höjdpunkter var mittenpartiet med en medley på What Your Proposin, Little Lady och Big Fat Mama, där bandet visade upp hela sitt register. Då blev publiken på golvet ett enda gungande hav av uppsträckta armar. Uppföljarna Pictures of Matchstick Men och Ice in the Sun, från början av bandets karriär, fick ner temperaturen något. Men när Rick Parfitt slog de först ackorden till In the Army Now, bandets storsäljare från 1985, sjöng hela publiken med igen.
Down Down, Whatever You Want och John Fogertys Rocking All Over the World avslutade den egentliga konserten.Riktigt ös och röj
Men efter taktfast stampande och klappande från publiken kom bandet in på scenen igen. Jönköpingsborna fick lämna isarenan efter de sista tonerna från bluesiga Junior´s Wailing och en medley på Rock and Roll Music och Bye Bye Johnny.
Visst är Status Quo till åren komna. Francis Rossi blir 60 nästa år. Men rockmusik har numera inget med ålder att göra. Den stora delen av publiken hade kommit upp i medelåldern och lite till, även om ett flertal yngre också hittat till Kinnarps Arena. De fick vad de ville ha. Riktigt ös och röj.

Kinnarps Arena passar förresten alldeles utmärkt för rockkonserter. Ljudet var förvånansvärt bra. Den kritik man kan komma med att det möjligtvis var en något för hög nivå. Men å andra sidan. Det ska nog svida i öronen ett par dagar efter en sån här konsert.