Konserten på förhand beskrevs som den tyngsta den här sommaren på Huskvarna Folkets Park, där annars The Hellacopters och Håkan Hellström är stora publikmagneter. Tidigare har Lars Winnerbäck varit där - och publiken som kom till Takida och Backyard Babies under fredagskvällen har ingen anledning att ångra sig. Ångebandet Takida har den senaste tiden gjort avtryck med megahiten "Curly Sue" och bandet har byggt upp en stor publik. Flera av de tusentals som kom till Parken var där för just Takida.

Takidas sångare Robert Petterson lindade in tonårspubliken runt sitt lillfinger.

"Säkert 80 procent var här för dem"
- Det stämmer uppenbarligen. Takida har fått en stor publik och säker 80 procent var här bara för dem. Men man ska inte glömma att Backyard Babies har en trogen publik, säger arrangören Per-Magnus Söder.
Backyard Babies startade igång festen strax efter halv nio på kvällen, men rockbandet får ursäkta. Kvällen tillhörde Takida.


Nicke Borg och Dregen tände till i Huskvarna - men Takida ägde showen.

Nässjös rockidoler söker en revansch efter skandalomsusade händelser som resulterade i skivbolagsbråk och en allmän nedgång. Publiken gjorde sitt för att lyfta bandet och låtar som Dysfunctional Professional och Minus Celsius fick ofantliga hyllningar av publiken.

Dubbelt upp
Inga rapporterade händelser har inträffat i samband med folkparksfesten och med tanke på det och den stora publiken så var det en mycket nöjd Per-Magnus Söder som avrundade kvällen.
- Det är fantastiskt roligt. Jämför man med Winnerbäck, som har ett starkt fäste som artist, så är vi uppe i princip samma siffror. Vi är fruktansvärt nöjda. Vi tippade tidigare på omkring två tusen, nu kom det dubbelt så många.