The Moniker har gått vidare till andra chansen efter andra delfinalen i melodifestivalen i Göteborg. Han blev uttagen som en av fem artister som gick vidare redan i första etappen i tävlingen och sedan ställdes han mot Brolle. En skulle till andra chansen och en direkt till Globen - det blev Daniel som får tävla i andra chansen.

- När det stod mellan mig och Brolle var det ganska kört kände jag. Han har jättemycket publik och så har han jättelugg, det har inte jag, förklarar Daniel Karlsson när Jnytt.se träffar honom efter att direktsändningen är över i Scandinavium- Jag är skitglad. Fantastiskt, utbrister Daniel som nu ska på efterfest med gänget i bandet.
- Vi kommer att dra loss rätt hårt. Jag har inget att passa i morgon. Bandet har fått röja loss innan, jag har varit på hotellrummet tidigt, nu är det min tur att släppa loss.

- Jag förstår en sån som Sanna Nielsen som återkommer, det här är skitkul och är något som jag skulle kunna göra om. Det funkar ju. Egetskrivet och jag står och spelar för tre mille.


Brolle segerposar gärna!


Sanna Nielsen är superglad över att vara klar för Globen.