Popadelica stavas succé

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Några timmar före starten av årets Popadelicafestival konstaterade arrangörerna att det var utsålt. Succékonceptet, lockande affischnamn och sol som strålade mot klarblå himmel.

Gabriella Fäldt
Fotograf: Gabriella Fäldt

Festivalen pulserade från början till slut, det var trångt framför scenerna och köerna till förfriskningarna i baren var långa. Under flera spelningar i Teaterladan beslutade arrangörerna att öppna upp sidorna för att ge fler möjlighet att se och höra.

söder och co

-Det är verkligen maximalt flyt med vädret, sa projektledare Per-Magnus Söder när Jnytt.se lyckades stoppa honom och några ytterligare ur arrangörsstaben på festivalområdet. Märkbart stressade men inte av några obekväma incidenter utan bara på grund av, eller tack vare, mycket folk.
-Det är tvåtusen personer här. Familjen lockade hit folk redan från början och det är ju fantastiskt kul. Det är verkligen Popadelicakänsla, det är så här vi vill ha det.

Kort om Popadelica

French films

Bäst enligt Jnytt
French Films (bilden). Finskt som heter franskt och låter lite brittiskt. En fullkomlig kombination. Intensivt, skramligt och briljant på scenen. Årets största aha-upplevelse.

Barcelona

Sämst enligt Jnytt
Att Veronica Maggio krockade Tessla boy - elektronisk storhet som låter som ett yngre syskon till Depeche Mode men som jag tyvärr inte fick njuta av någon längre stund eftersom jag valde att följa Maggio ända till orgasm. Och Graveyard som kolliderade med I'm from Barcelona. Fyra akter som förtjänade fullt publikfokus och personligen hade jag velat se samtliga spelningar i sin helhet och helst också utan att känna stress. Vilket jag i övrigt inte gjorde då festivalen faktiskt är ovanligt välplanerad och har ett schema som ger publiken möjlighet att se (nästan) allt.

utevy

Avslutningsvis, en önskan till nästa år
Att den perfekt placerade utescenen blir Popadelicas fjärde festivalscen. Och att vädergudarna behåller samma prognos som i år.