Takida - succébandet som alla vill se

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Med bara timmar kvar innan konserterna börjar laddar Takida och Backyard Babies upp inne i Huskvarna Folkets Parks lokaler. Jnytt.se fick en exklusiv pratstund med stjärnorna innan insläppet.
– Det kommer att bli förbannat kul, säger Nicke Borg från Backyard Babies.

Mattias Karlsson (till höger) och Takida ser fram emot det första framträdandet i Huskvarna.
Mattias Karlsson (till höger) och Takida ser fram emot det första framträdandet i Huskvarna. Fotograf: Krister Leimola.

Köerna är redan långa utanför grindarna. Och med bara några timmar kvar innan showen brakar loss sitter Nicke Borg och resten av medlemmarna i rockbandet Backyard Babies och laddar upp.
- Just nu är det ganska lugnt men det kommer att bli förbannat kul, framförallt när vi verkar få sådant bra väder, säger han.
Det är något speciellt med folkparksturnéer. Backyard Babies verkar trivas och enligt Borg är det viktigt att man håller de annars så nedslitna parkerna i form. Med musik då förstås.
- Det är ganska nedgånget, men det har sin charm. Det är ibland så att man får bygga en egen scen, säger han och garvar. Men det kommer att bli förbannat kul. Sen tror jag hela Nässjö kommer att komma hit.

Nicke Borg med resten av medlemmarna i Backyard Babies i bakgrunden, längtar hem till Nässjö - och hoppas på mycket stöd därifrån.
Nicke Borg med resten av medlemmarna i Backyard Babies i bakgrunden, längtar hem till Nässjö - och hoppas på mycket stöd därifrån.

Hittat glädjen igen
Nässjös egna rockidoler släppte nyligen sitt sjätte album, "Backyard Babies" - som gick rakt upp i topp på Albumlistan.
Det verkar som att bandet har glömt de struliga turerna med Sony BMG och skivbolagsbråk och hittat glädjen igen. Den här gången med sitt egna bolag Billion Dollar Babies.
Hur är det att spela med Takida?
- Det är lite annorlunda, men det är ett grymt band.
Och gitarristen i Takida, Mattias Larsson, är full av beundran av sitt turnéband.
- Skithärliga. Vi drar en annorlunda publik tillsammans som gillar två olika musiksorter.
Takida - som kom från ingenstans - har på kort tid vuxit till ett succéband med superhiten "Curly Sue".
- Kurvan har egentligen gått spikrakt uppåt i tre år men visst, den låter drar. Men vi har många andra låtar att bjuda på också. Det kommer du få se ikväll, säger han och ler.
Det är första gången ni är i Huskvarna?
- Låt mig tänka efter. Jo, det är fan nog, ha ha.