Träning, träning och åter träning inför modellernas modeshow

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Timmar av träning och ett självförtroende som ska lysa, så lyder framgångsreceptet enligt koreografen Monique Denkelaar för de femton modeller som ska bjuda på modeshow på lördag i Jönköping.

Koreografen Monique Denkelaar instruerar flitigt de unga blivande modellerna.
Koreografen Monique Denkelaar instruerar flitigt de unga blivande modellerna. Fotograf: Daniel Hultqvist.

Catwalken är uppbyggd med hjälp av ett par step-up-brädor inne på Friskis och Svettis. På lördag är det dags för en modeshow för de femton utvalda och kanske är det just en av dem som har chansen på Sverigefinalen i Stockholm.

Timmar av träning
Under torsdagskvällen var repetitionsarbetet inför den stora dagen i full gång och under fredagsförmiddagen fortsatte övningarna. Hållning, ögonkontakt och utstrålning är ett måste, menar koreografen Monique Denkelaar.
- Just nu är vi i stadiet där gången måste sitta. Alla behöver jobba på sitt intryck och sin självsäkerhet. Men vi är i Jönköping, inte Milano. Det är inte jätteallvarligt om det blir något som blir fel, säger Monique.

De tio tjejerna övar frenetiskt inför den stora dagen på lördag.
De tio tjejerna övar frenetiskt inför den stora dagen på lördag.

Monique Denkelaar visar vägen för de orutinerade modellerna.
Monique Denkelaar visar vägen för de orutinerade modellerna.

"Viktigaste är att de har kul"
Oroande frågor dyker upp titt som tätt. Monique visar dem nya instruktioner. Med en papperslapp i ena handen och ett tidtagarur i den andra delar hon ut nya order.
- Men det är deras första framträdande och det viktigaste är att de har kul. Det blir en annorlunda hållning och avslappning om man känner sig trygg.Vad kan publiken förvänta sig på lördag?
- En fartfylld sprakande modeshow med femton vackra tjejer och killar. Det kommer att bli en stor underhållning, säger Monique.