Annons

Annons

Annons

Alvesta

Köerna på riksväg 40 irriterar

Sedan vägarbetet började på riksväg 40 i höjd med Hedenstorp har det blivit långa köer i trafiken då fordonen leds om på andra vägar. Det är inte bara privatbilister som irriteras, det kan även ställs till problem för utryckningsfordon.

– Vi är medvetna om problemet, säger Håkan Joakimsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Det är ett underhållsarbete på två broar som ska göras med bron nordväst om trafikplats Hedenstorp. När arbetet är klart ska Trafikverket i juni fortsätta med bron på trafikplats Hedenstorp.

Då trafiken leds om blir väg 195, väg 26/47 och riksväg 40 hårt belastade de närmaste två månaderna. Även räddningstjänsten är medveten om de långa köerna och har själva funderat över hur de påverkas vid en eventuell olycka i området.

Annons

Annons

– Vi är medvetna om den köbildning som bildas framför allt i Göteborgsbacken. Men jag tror inte att problemet är lika stort för oss att ta oss fram som det är för privatpersoner, säger Håkan Joakimsson, som hittills inte har upplevt några större problem i samband med olyckor i området.

Inte än i alla fall.

Mullsjö larmas tidigare

– Men om det skulle inträffa en olycka i västra delen mot Mullsjö, så skulle vi larma Mullsjö i ett tidigare skede än vad vi normalt skulle ha gjort, säger Håkan Joakimsson.

Han uppfattar dock att problemet inte är lika stort hela tiden på dygnet, utan att det är mellan klockan fyra och halv sex på eftermiddagen som det är som mest köer. På morgonen går trafiken åt andra hållet och trycket upplevs inte som lika stort.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan