Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arbetslösheten - här är den lägst

Annons

Antalet inskrivna arbetslösa i Jönköpings län fortsätter att öka. Det är dock stora skillnader mellan länets kommuner. En positiv trend är att arbetslösheten bland ungdomar fortsätter att minska. För utrikesfödda ökar däremot arbetslösheten.


Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar att 11 690 personer var inskrivna som arbetslösa i mars, vilket är 380 fler än samma månad förra året. Det ger Jönköpings län en arbetslöshetsnivå på 6,7 procent i mars.

Skiljer sig markant

Arbetslöshetsnivån skiljer sig markant mellan länets kommuner. Högst är den i Nässjö kommun där arbetslöshetsnivån ligger på 10 procent - en skarp kontrast mot Habo kommuns 2,5 procent.

Annons

I Jönköpings kommun var 3 920 personer inskrivna hos Arbetsförmedlingen under mars månad, vilket innebär en ökning med 30 personer sedan mars 2016. Procentuellt sett motsvarar antalet arbetslösa i Jönköpings kommun under mars månad 5,8 procent.

Annons

Fler unga får jobb

Gemensamt för samtliga länets kommuner är att antalet inskrivna som är utrikesfödda ökar, samtidigt som antalet inskrivna inrikesfödda minskar. För länets ungdomar fortsätter arbetslösheten att minska.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy