Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förre HV-backen återvänder till SHL

Text: 

Ishockeybacken Daniel Rahimi, som gjorde två säsonger i HV71, återvänder till SHL. 29-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Växjö Lakers.

Daniel Rahimi, med ett förflutet i HV71, har skrivit på ett treårskontrakt med Växjö Lakers.

Daniel Rahimi, med Björklöven som moderklubb, spelade i HV71 mellan 2010 och 2012, men hade emellanåt svårt att ta en plats i laget. Inför säsongen 2012/13 skrev han på för Linköping, där han fick en ledande roll och blev assisterande lagkapten.

Annons

Annons

Efter fyra år i östgötaklubben var det dags att byta klubb, och den här gången gick flyttlasset till Davos i schweiziska NLA-ligan. Men det blev bara ett år i Schweiz. På tisdagen stod det klart att det blir en flytt hem till Sverige och Växjö Lakers.

– Det ska bli superspännande och roligt att få ta på sig Växjö-tröjan. Jag ser fram emot att vara en del av ett framgångsrikt lag, säger Daniel Rahimi till klubbens webbplats.

"Fantastisk karaktär"

Sportchefen Henrik Evertsson gläds åt att den landslagsmeriterade backen väljer spel med Växjö.

– Daniel är av en backtyp som vi har haft stora framgångar med tidigare. Han är en fysisk back som har en väldig närvaro ute på isen men han har även ett spel som han utvecklade under sin tid i Linköping. Dessutom har han också en fantastisk karaktär som förutom på isen även gör nytta i omklädningsrummet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan