Annons

Annons

Annons

550 har skrivit på för biogasen

Text: 

550 personer har nu skrivit på upproret för att politikerna ska behålla biogasproduktionen i Jönköpings kommun. På torsdag när kommunfullmäktige har sitt sammanträde, ska listorna överlämnas.

Ann-Carin Andersson, initiativtagare till upproret, menar att transporterna är en viktig del i att få bort användandet av fossila bränslen. Hon är positiv till förnyelsebar bränsle och tycker att det är viktigt att biogasproduktionen blir kvar i kommunen.

Annons

Annons

– Vi har ett behov av biogasproduktion i stora städer som Jönköping. Det här är viktigt för både regionen och kommunen, menar Ann-Carin Andersson.

Samtidigt som biogasproduktionen ger biogas som både bussar och bilar kan köra på, så bildas biogödsel som tar vara på fosfor och andra växtnäringsämnen som jordbrukarna kan använda sig av.

– Det går inte att köra gödningsmedlet hur långt som helst för då kör vi upp vinsten som detta ger, säger Ann-Carin Andersson.

Det avgörande beslutet fattar kommunfullmäktige nästa torsdag och namnlistorna kommer att ligga ute fram till dess. Förutom manuella listor i vissa butiker går det att hitta upproret på sociala medier och via en hemsida. Lappar har också delats ut i brevlådor och satts upp på olika håll.

Ladda ner JNytts app.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan