Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Black metal-band till Jönköping

Text

Den 6 maj arrangerar Klubb Dissonans en kväll där black metal kommer stå i fokus på Sofiehof underjord. Biljettförsäljningen har gått över förväntan.

– Det är jätteroligt, säger Björgvin Fridsteinsson från Klubb Dissonans.

Det är black metalbanden Mephorash, Total Inferno och Myhrding som kommer att spela på Sofiehof underjord den 6 maj. Dessutom spelar thrash metalbandet Entrench.

Annons

– Det är första kvällen vi kör nästan bara black metal, annars har vi mest kört death metal, berättar Björgvin Fridsteinsson, som ser fram emot kvällen.

Annons

Vanligtvis brukar biljettförsäljningen ta riktig fart först in i det sista, men den här gången märkte Klubb Dissonans tidigt att det fanns ett intresse för att se banden.

– Vi är dem som står för den mörka musiken på Sofiehof underjord. Lokalen är perfekt för våra spelningar då den passar den typen av musik som vi brukar ha. Alla brukar vara nöjda, berättar Björgvin Fridsteinsson.

Att få tag i band har hittills inte varit några problem för Klubb Dissonans, då banden själv hör av sig varje vecka.

– Vi har blivit lite bortskämda på det sättet, men det måste vara ett tecken på att vi har gott rykte. Vi tycker att det verkligen är roligt att syssla med det här. Vi tycker att den här typen av musik behövs, då det finns för lite av detta i den här staden, säger Björgvin Fridsteinsson.

Svårigheten tycker han är att boka tjejband i genren death metal, black metal och thrash metal, då det är en genre som är väldigt mansdominerad.

– Det är tråkigt att få till jämlikheten när det gäller bokade metalband. Det är tråkigt, men sant, säger Björgvin Fridsteinsson.

Klubb Dissonans avslöjar också att de lyckats boka Ofermod och Stormdeath till den 13 oktober och Boråsbandet Rimfrost, Nazghor och Wormwood till den 25 november.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan