Annons

Annons

Annons

Fotboll

Arenan: Då träder finansiären fram

Nu är det dags. Nu ska kommunpolitikerna få reda på vem den hemlige finansiären till Jönköpings fotbollsarena är. Nästa måndag är det dags för ett nytt försök.

– Nu hoppas vi att det blir av, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Marie Nilsson, C, till Jnytt.

Turerna kring fotbollsarenan i Jönköping har varit väldigt många. Nästan lika många har turerna kring den hemlige finansiären varit.

Kommunpolitikerna har haft inbokat möte med stadsdirektör Carl-Johan Korsås och finansiärens ombud i Jönköping, Peter Billfeldt ett par gånger. Men mötena har blivit uppskjutna varje gång.

Annons

Annons

För en vecka sedan var det åter dags - mötet var satt till måndagen 15 maj 11.00. Men tidigt på morgonen kom beskedet om att mötet var uppskjutet. Detta på grund av en olycka.

Peter Billfeldt skrev då följande i ett mejl till Jnytt:

"På grund av en allvarlig olycka i familjen under natten kan finansiären inte kan komma till Jönköping då han befinner sig på sjukhus. Finansiären kommer snarast möjligt söka möjligheten att träffa ledningen för kommunen"

Och nu ska det alltså vara dags att få till ett möte. Nästa måndag, 29 maj, är tanken att mötet ska äga rum och då kommer kommunpolitikerna att få reda på vem den hemlige finansiären är.

– Så är tanken. Det har varit många gånger som vi har bokat men så har det inte blivit. Nu hoppas vi att det blir av, säger Ann-Marie Nilsson till Jnytt på söndagskvällen.

Tror du att det blir av?

– Ja, det måste vi tro, det vi har sagt från Ledningsutskottet till Billfeldt är att det är oerhört viktigt att vi kan ha ett möte i närtid. Vi behöver få höra vad man tänker, är det något som tillför kommunen nytta och är det juridiskt genomförbart. Det är mycket ovanligt att vi får aktörer som hör av sig och som har förslag som underlättar ekonomiskt.

Hur frustrerande har det varit att inte veta vem finansiären är?

Annons

– Man brukar veta vem man ska träffa, det tycker jag hör till vanlig artighet.

Har ni fått in fler intressenter?

– Nej, det har vi inte. Det är en del företag som skickat prospekt och presenterat sig själva. men vi gör alltid en upphandling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan