Annons

Annons

Annons

Annons

Förslag: "Bygg två bad i Jönköping"

Nu ger sig Jönköpings simsällskap, JSS, in i debatten om badanläggningen i Jönköping. JSS vill inte att Rosenlundsbadet ska renoveras istället önskar man två nya badanläggningar.

Rosenlundsbadet i Jönköping är i stort behov av renovering. Det bad som byggdes 1991 håller inte längre måttet. Men en renovering skulle bli dyr, uppemot 400 miljoner kronor och kommunen efterlyser medborgarnas åsikter. Jönköpings simsällskap vet vad de vill. De önskar två nya vattenarenor. Något som krävs för att alla kommuninvånare i framtiden ska kunna få tillgång till vatten.

- För att vi ska kunna fortsätta bedriva vår verksamhet på samma nivå är naturligtvis bra vattenarenor helt avgörande. Vi har därför ägnat mycket tid åt att ta fram ett förslag på hur vi skulle vilja att Jönköpings framtida vattenarenor ska utformas. Vårt förslag är att bygga två nya vattenarenor, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Ett nytt familjebad

Jönköpings simsällskap vill att det ska byggas ett nytt familjebad, där ska det finns det en bassäng på 50x25 meter för lek, motion och familjebad. I bassängen kan det finnas flera olika mobila attraktioner – exempelvis flytande hinderbanor, småbåtar, cyklar och saker att klättra på och hoppa från. På den ena kortsidan av bassängen vill man ha sviktar på 1,3 och 5 meter, så att alla som vill kan hoppa.

I familjebadet önskar man även två undervisningsbassänger som är anpassade för olika former av funktionshinder. I badet ska det även finnas en relaxavdelning.

Ny simarena

- Den optimala simidrottsarenan är en arena för träning, tävling och undervisning. Med begreppet ”optimal” menar vi en arena som tillgodoser det behov av simundervisning som finns i Jönköpings kommun och en arena som även uppfyller de krav som ställs på en modern tränings- och tävlingsanläggning vid nationella och internationella arrangemang, skriver Jönköpings simsällskap

I simarenan önskar simklubben en sportbassäng på 79x25 meter med en hoppanläggning för simhoppsmästerskap i ena änden. Runt sportbassängen ska det finnas en läkare med plats för cirka 900 personer (som Rosenlundsbadet i dag), men det finns också möjlighet att bygga en temporär läktare för upp till 3 000 personer.

I arenan vill man även ha ett gym, en egen hoppbassäng samt en sportbassäng utomhus på 50x25 meter. I anslutning till bassängen finns det stora ytor som gör det möjligt att bygga läktare på tre sidor av bassängen.

Annons

Tillgång till vatten - för alla

JSS skriver att det är deras uppfattning att en satsning på två vattenarenor – ett familjebad och en arena – kommer att ge kommunens innevånare en god tillgång till vatten för undervisning, motionssimning, lek och tävlingsidrott.

Vad kostnaden för två nya bad skulle hamna på har JSS inte räknat på, de nöjer sig med att konstatera att det skulle bli kostnadseffektivt.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan