Annons

Annons

Annons

Gratis parkering – men bara för vissa

Text: 

Några kommunens tjänstemän har länge parkerat sina privata bilar gratis på en inhägnad parkering vid betalparkeringen vid Talavidskolan. Dubbelmoral, tycker Jnytts läsare.

Men snart får även de kommunanställda tjänstemännen betala för sin parkering.

Bakom stängslet har kommunanställda under en lång tid kunnat parkera gratis.

Parkeringen vid det så kallade Juneförrådet, som ligger mot betalparkeringen vid Talavidsskolan, har varit uppe till diskussion på kommunen flera gånger berättar Reimer Selero på kommunens parkeringsavdelning.

Annons

Katrin Wåhlund, verksamhetschef på kommunens mark- och parkservice, bekräftar att tjänstemännen fortfarande ställer sig innanför inhägnaden med sina privata bilar. Därmed står de gratis, medan övriga kommuninvånare får ta en parkeringsbiljett och ställa sig på betalparkeringen.

Tas bort i sommar

Att inte övriga kommuninvånare har fått stå gratis på den inhägnade parkeringen har med försäkringsbiten att göra, förklarar Katrin Wåhlund. Hon tillägger att det nu kommer att bli ett slut på gratisparkeringen för de kommunanställda.

Annons

– I samband med att vi gör en översyn av parkeringsutbudet på Bäckalyckan så kollar vi även kommunens del innanför det området. Inga beslut är tagna, men vi ska se över hur vi använder ytan. I dag används ytan för annat än när vi är där för att utföra arbeten, säger Katrin Wåhlund.

Hon förklarar att inget slutdatum för gratisparkeringen har satts, men hon tror att det kan ske en förändring i sommar i samband med att de nya parkeringsavgifterna på Bäckalyckan träder i kraft.

– Det händer mycket i centrum och då är varje kvadratmeter viktig. Det är därför som vi nu ser över parkeringen vid Juneförrådet. Kanske behöver vi ytan för våra maskiner, säger Katrin Wåhlund.

Ny resepolicy 2012

– 2012 antog kommunfullmäktige en ny resepolicy som innebär att arbetsgivaren inte får tillhandahålla parkering åt de anställda. Det innebar bland annat att lärarna vid Per Brahegymnasiet fick börja betala avgift för sin parkering. I grund och botten handlar det om skatteregler. Har du en avgiftsfri parkering kan det klassas som en förmån, därför har det sagts att det inte ska förekomma gratis parkeringar för de kommunanställda, säger Reimo Selero.

Annons

I exempelvis parkeringshuset under Hoven får kommunens tjänstemän hyra parkeringsplats om de inte har tjänstebil, för då finns det andra regler som reglerar det.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan