Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Stjärnmäklare ska sälja slottet

Annons

Stjärnmäklaren Eklund Stockholm New York har nu fått uppdraget att sälja Stjärneborgs slott strax utanför Aneby. Är du sugen kan du få allt för 22 miljoner kronor.

Stjärneborgs slott har varit till salu en tid, men ingen köpare har kommit till skott. Nu gör ägarna ett nytt försök med en ny mäklare. Och det är stjärnmäklarna Eklund Stockholm New York som nu fått uppdraget att sälja slottet.

- Vi har haft slottet till försäljning i drygt fyra veckor berättar Jan Ulvenäs mäklare på Eklund Stockholm New York. Det är mycket pengar säljaren begär men i priset ingår också 134 ha skog och mark. Vi har haft förfrågningar både om att köpa helheten men även endast slottet. Priset för slottet är cirka tio miljoner kronor.

Annons

Annons

Stjärneborgs slott byggdes 1915 och är i nationalromantisk stil. Slottet är ett hem för den riktigt stora familjen, eller för de som har många övernattnings gäster. Här finns 14 rum, varav 7 dubbelsovrum och en totalyta om cirka 600 kvadratmeter.

Byggde en pyramid att begravas i

Slottet har en spännande historia då det var den excentriske Malte Liewen Stierngranat som byggde slottet. Han var en mycket speciell man som gjorde vad som föll honom in och levde på förmögna kvinnor. Han var duktig på att dupera de flesta i sin omgivning och nästlade sig bland annat in hos president Teodor Roosevelt.

Han byggde Stjärneborgs slott med sin frus pengar och startade ett kuriosakabinett. Han byggde även en järnvägsstation och vid sin död balsamerades han och lades i en sarkofag i en bronspyramid intill slottet. Där ligger han tillsammans med sin familj.

Vem ska då köpa slottet?

- Köpare tror jag kan vara de som vill ha ett unikt boende, i sköna omgivningar med bra jakt eller de som vill bedriva någon form av exklusiv hotell- och konferensverksamhet. Säljarna är beredda på bägge alternativen, berättar Jan Ulvenäs. Det unika med Stjärneborg är dess historia men fram för allt att det är en spännande byggnad.

Annons

Annons

Annons

Till toppen av sidan