Annons

Annons

Annons

Man hotade skjuta åklagare

Text: 

I samband med att en kammaråklagare från Jönköping beslöt att anhålla en 21-årig man för brott, hotade 21-åringen att skjuta åklagaren i huvudet så snart han fick veta åklagarens namn. Nu åtalas 21-åringen för flera brott.21-åringen ska ha uttalat hotet inför polispersonal i polisens arrestlokal i Värnamo den 1 maj. Förutom hot mot tjänsteman åtalas 21-åringen för olaga hot mot sin mamma den 5 maj på en adress i Gislaveds kommun.

Annons

Annons

Mannen jagade mamman ut från bostaden samtidigt som han höll en kniv i handen. Utomhus fick han tag i henne, höll kniven mot henne och hotade att döda henne. Kvinnan ska enligt vittnen varit rädd, ledsen och skärrad av händelsen.

Rattfylleri och narkotikabrott

Vidare åtalas 21-åringen för ett fall av rattfylleri och fyra fall av ringa narkotikabrott. Narkotikabrotten har begåtts mellan den 1 april och 1 maj på olika platser i länet. Narkotikan som 21.åringen misstänks ha tagit är hasch eller cannabispreparat.

Rattfylleribrottet ägde rum den 12 april i Skillingaryd. 21-åringen körde då lastbil efter att ha använt hasch i sådan mängd att det fortfarande fanns kvar i blodet under eller efter färden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan