Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Spelbur i city och datamusik på Spira

För många är Dreamhack bara en datafestival på Elmia som inte märks särskilt mycket bland Jönköpingsborna. Men i år ska Dreamhack ta lite mer plats, även i city.

Vad sägs om TV-spelkonsert och en gamingbur på Hovrättstorget. Nu ska Dreamhack ta mer plats i city och det är kommunen, regionen och lokala företag som tar initiativet.

Annons

Dreamhack Sommar börjar den 17 juni. Två dagar innan så kommer gamers, lokala gäster och personligheter spela, diskutera och prata spel dygnet runt i en bur som är placerad på Hovrättstorget, Jönköping.

Annons

Det är it-konsultbolaget Cybercom som ligger bakom idén till Gamingburen i samarbete med Destination Jönköping och DreamHack.

– Vi vill med hjälp av Gamingburen visa upp E-sport och gaming för en bred publik mitt på Hovrättstorget så att unga som gamla kan passera, stanna upp och ta del av gaming, spännande samtal och upplevelser, säger Kim Vindemarker som är projektledare för Gamingburen. Buren kommer även att fyllas av kändisar och lokalprofiler och streamas live på Jnytt och Twitch dygnet runt och sänds även ut till storbildsskärmar och högtalare utanför.

Sinfoniettan på Dreamhack

När Dreamhack sedan väl drar igång så kommer Jönköpings Sinfonietta och Dreamhack presentera en TV-spelkonsert med musik ur världsberömda TV- och datorspel som Halo, Battlefield, Angry Birds och World of Warcraft.

Konserten heter Dreamhack in concert och spelas söndag 18 juni i Kulturhuset Spira, under ledning av dirigenten Ulf Wadenbrandt. Man kan även höra smakprov lördag 17 juni när Jönköpings Sinfonietta finns på plats Dreamhack på Elmia.

– Musik är en viktig del av spelupplevelsen och det skrivs mängder av ny klassisk och symfonisk musik speciellt för TV- och datorspel. Musiken håller dessutom väldigt hög klass, vilket gör den intressant för Jönköpings Sinfonietta att utforska, säger Gabriella Bergman som är konstnärlig chef för musik inom Smålands Musik & Teater.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan