Annons

Annons

Annons

Annons

Kören på unik resa till Tanzania

I slutet av juni åker Barnkören Nova till Tanzania för att besöka vänförsamlingen i Katare.

Annons

Inom kort åker barnkören Nova till Tanzania för att besöka en församling i Katare. Under resan väntar ett fullspäckat program där kören kommer få uppleva den afrikanska kulturen på nära håll.

Inom Gräshagskyrkan i Jönköping hittar man barnkören Nova. Under tio dagar i juni åker åtta av barnen i kören till Katare i Tanzania där de har ett utbyte med en församling. Fem föräldrar samt körledaren Edward Eklöf och guiden Daudi följer också med på resan.

- Vi har ett utbyte med musiken och lär av varandra. Vi vill också lära oss av den afrikanska kulturen och hur de firar gudstjänst där. Vi hoppas också på att få bra kontakter med familjerna så att vi kan fortsätta utbytet, säger Eklöf.

Annons

Annons

Främmande kultur

Utöver besöket hos församlingen i Katare kommer kören även att besöka en skola i Ilemera, ett barnhem i Bukoba och en nationalpark i Serengeti. Förberedelserna inför resan har varit långa och Eklöf berättar att resan är unik för en så ung kör som Novakören.

- Det är väldigt pirrigt för dem naturligtvis. Det är ju en främmande värld, men det är också en stor anledning till resan. Man pratar mycket om integration i Sverige och vi har jobbat mycket med integration och kör. Det kan inte finnas ett bättre sätt än att barnen får uppleva en främmande kultur, säger Eklöf.

Annons

Annons

Till toppen av sidan