Annons

Annons

Annons

Fanny vill öka intresset för E-sport

Under torsdagen invigdes Gamingburen på Hovrättstorget i Jönköping. Buren är en av de stora nyheterna kring sommarens Dreamhack, som anordnas på Elmia i helgen.

Fanny Svensson representerar studentföreingen JUSTICE i Gamingburen, som just nu står placerad på Hovrättstorget.

Fanny Svensson från Jönköping är en av personerna som har intagit Gamingburen på Hovrättstorget i Jönköping. I buren representerar hon studentföreningen JUSTICE, som hon själv har varit med och startat.

Annons

Annons

- Vi håller på med E-sport och datorspel och tränar med lag. Vi vill ju gärna att det ska uppmärksammas lite mer och vi tyckte att det här var en väldigt bra att göra det på, säger Svensson om JUSTICE:s medverkan i buren.

Viktigt med sömn

Föreningen anordnar ett flertal event under året, men Gamingburen är en första upplevelse för Svensson. Tillsammans med sina vänner från JUSTICE intog hon buren för första gången i går kväll. Därefter blev det några timmars sömn, men när Jnytt pratar med henne under fredagsmorgonen har hon varit där sedan klockan fyra på natten.

- Jag tycker det har gått bra. Det var jättebra väder igår och det var jättekul att se att det var folk som kom förbi för att kolla och lyssna. Det är alltid roligt, säger Svensson.

Hur håller du energin uppe?

- Sover! Man ska alltid vila om man börjar bli för trött. Det är lätt att glömma när man spelar, men det är viktigt att komma ihåg, berättar Svensson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan