Annons

Annons

Annons

Jnytt sänder non-stop från gamingburen

Text

Gamingburen är en av de stora nyheterna kring årets Dreamhack i Jönköping. Under torsdagen har buren byggts, och står nu färdig på Hovrättstorget.

IT-konsultbolaget Cybercom är det som ligger bakom idén till buren och har haft både Destination Jönköping och DreamHack i ryggen som samarbetspartners.

Annons

- Hela teamet har jobbat hur mycket som helst för att få ihop allt. Det är extremt mycket teknik som ska fungera, säger Karin Fromell från Cybercom till Jnytt.

Annons

Lokalkändisar tittar förbi

Vid lunchtid på torsdagen var buren helt klar, och på torsdagskväll klockan 18 var det invigning. Först ut var J-Södras Fifa-lag som ska spela några matcher i buren.

- Sen gamaes det natten lång in på fredag och på fredagen är det lite lokalkändisar som möts i VR-utmaningar. Jennie Asserholt från HV71 och Mats Jägstam från Jönköping University är bland de som är med, berättar Fromell och förklarar att buren är ett sett att göra Jönköping mer attraktivt.

- Vi kom fram till att vi inte vill bli av med dreamhack och vi behöver synliggöra det mer för allmänheten. Det ska inte förknippas med ungdomar som crashar Statoil på Österängen, vi tog stafettpinnen att starta buren.

Varför just en bur?

- Vi har blivit lite inspirerade av Musikhjälpen, även om vår bur mer liknar en friggebod med glaspartier. Sen är det kul att kunna vara på Hovrättstorget där det går förbi mycket folk och oavsett vilket väder det är kan man vara där inne. Det är ett sett att få folk att delta och se vad som händer, avslutar Karin Fromell.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan