Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Polischefen: ”Därför slutar jag”

Annons

Johan Norrman, polisområdeschef i Jönköpings län, avgår. I dag meddelande han personalen att han skulle sluta. Enligt uppgift till Jnytt ska han flytta från Jönköping och fortsätta att jobba inom kustbevakningen.

Johan Norrman berättar att personalen informerades om att han skulle sluta klockan tio i dag, torsdag förmiddag. Det var nu i veckan som han fick veta att han hade fått en ny tjänst som chef för en ny operativ verksamhet inom kustbevakningen.

– Kustbevakningen ska omorganisera sin verksamhet gällande båtar, flygplan och internationell verksamhet. Det har varit indelat i regioner förut, men nu blir det en ny operativ avdelning. Jag kände att det var en stor utmaning och det känns spännande att börja där, berättar Johan Norrman.

Annons

Han förklarar att han trivs bra när han får vara med och påverka och gillar utmaningar, så det är huvudanledningen till att han valde att säga upp sig från sin nuvarande tjänst.

Privata skäl bakom

Ett annat skäl är familjeskäl.

– Visst har det påverkat att den här tjänsten har en placering i Stockholm, så jag kan säga att det även är privata skäl inblandade i beslutet. Jag tror att det är en tjänst som passar mig, säger Johan Norrman.

Annons

Han förklarar att han har trivts bra på jobbet som polisområdeschef och att han absolut inte velat söka sig bort från tjänsten på det sättet.

– Verksamheten som bedrivs i Jönköping är bra och jag har trivts bra med kollegor och arbetsuppgifter. Jag tar med mig både goda minnen och erfarenheter från Jönköping. Det har varit en bra tid. Sedan är det ingen hemlighet att det finns en utmaning i att Jönköping behöver fler poliser. Det kommer det också att bli, men det tar ett par år innan det sker, berättar Norrman.

47-årige Johan Norrman tillträdde sin tjänst som polisområdeschef i länet 1 januari 2015 och var tidigare ämnessakkunnig på polisenheten vid justitiedepartementet. Innan dess var han polischef i Sörmland.

Tjänstgjort utomlands

Han har även tjänstgjort utomlands. Norman, som tog polisexamen 1993, har varit biträdande operativ chef med ansvar för brottsförebyggande i Polismyndigheten i Södermanland, närpolischef i Eskilstuna och Vingåker.

Han har även varit delprojektledare för polisens nationella utredningskoncept, PNU. Utöver det har han under kortare perioder tjänstgjort i Indien, Danmark, Nederländerna och Belgien samt deltagit i utbildningar i Litauen, Brasilien och England.

Annons

Johan Norrman börjar sin nya tjänst i Stockholm den 1 oktober och han är mån om att det blir en bra efterträdare.

– Jag känner mig trygg med att min chef, regionpolischef Ulrica Herbst, kommer att hitta en person som bedriver samma typ av ledarskap som jag har gjort. Personalen behöver inte vara orolig för att det kommer en helt annan chefstyp, det är jag övertygad om.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy