Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

”Processen börjar på måndag”

Annons

Redan på måndag börjar arbetet med att hitta en tillförordnad polisområdeschef efter att Johan Norrman gör sin sista arbetsdag den 30 september. Därefter ska det annonseras efter någon som kan ta sig an jobbet.Ulrika Herbst, regionpolischef och Johan Norrmans chef, berättar att hon är glad för Johan Norrmans skull då han fått ett jobb som han velat ha. Det var veckan innan midsommar som hon fick veta att Norrman funderade på att byta jobb, men då visste hon inte att det var så nära innan det hela var klart.

– Det är lite tveeggat. Samtidigt som det är roligt för Johan Norrman att han får ett spännande jobb vid kustbevakningen som dessutom passar hans familjesituation, så är det förstås synd för oss att han slutar, säger Ulrika Herbst.

Annons

Annons

En stabil grund

Ulrika Herbst, regionpolischef.

Hon förklarar att rekryteringsförfarandet kommer att starta omgående och att de har en bra rutin hur de brukar gå till väga i dessa situationer. En ordinarie ersättare räknar hon med är på plats under hösten och innan dess väntas en tillförordnad polisområdeschef gå in för Johan Norrman.

– Polisområde Jönköping har en stabil grund att stå på så jag är säker på att det kommer att funka. På måndag kommer vi att starta upp arbetet med att hitta en ersättare då vi kommer att prata med de fackliga organisationerna. Därefter räknar vi med att gå ut med en intresseanmälan där de som kan tänka sig att vara tillförordnad polisområdeschef får anmäla sitt intresse, berättar hon.

Det finns sedan tidigare en särskild kravspecifikation för den som ska rekryteras till polisområdeschef och den kommer att följas.

Vill inte missa någon

– Dessutom vill vi ha en person som har ett ledarskap som vi vill ha inom polisorganisationen. Vi vill ha någon som kan motivera, involvera, förankra och få medarbetarna att växa, berättar Ulrika Herbst.

En annons för den ordinarie tjänsten efter Norrman kommer att gå ut inom snar framtid och tiden för annonseringen kommer också att förlängas med tanke på att det är sommar och man inte vill missa någon som kanske är på semester.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy