Annons

Annons

Annons

Häktad 40-åring förnekar brott

Text

Under fredagen inleddes häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar i Eksjö tingsrätt mot den man i 40-årsåldern från Nässjö som misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Mannen häktades efter förhandlingen.Idag inleddes häktningsförhandlingen mot den 40-årige Nässjöbo som är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

40-åringen greps av Säpo i tisdags sedan han varit anhållen i sin frånvaro redan i måndags. Han begärdes därefter häktad av Agnetha Hilding Qvarnström, som är chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål. Mannen har förvarats hos polisen i Jönköping.

Annons

Annons

Enligt SVT Nyheter, som var först att berätta om gripandet, är mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Vad han konkret misstänks för är inte känt. Allmänfarlig ödeläggelse kan innebära att man förbereder en explosion, översvämning, ras, tågolycka eller något annat som medför fara för liv eller hälsa eller omfattande förstörelse av egendom.

Svårt att säga något

Säpo vill dock inte gå in på vad mannen har gjort.

- I alla sådana här ärenden har vi svårt att säga något, säger Karl Melin som är pressekreterare på Säkerhetspolisen.

Brottsmisstankarna gäller från den 1 april i år och framåt. Anledningen till att Säpo är inblandat är att det rör sig om ett allvarligt brott mot rikets säkerhet.

Undanröja bevis

Skälet till att mannen förblev häktad efter häktningsförhandlingen, var att det fanns risk för att den misstänkte skulle undanröja bevis, samt fortsätta med brottslig verksamheten.

- Han förnekar brott, något annat säger vi inte i det här läget. Det är något som får vänta tills senare, säger advokat Mikael Svegfors.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan