Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Satsning ska stoppa oseriösa arbeten

Arbetsförmedlingen i Jönköping går samman med LO-distriktet i Småland och Blekinge för att regeringen ska ändra regelverket kring anställningsstöd.

Annons

Antalet medlemmar i facket blir allt färre. Nu sluter Arbetsförmedlingen i Jönköping samman med LO-distriktet i Småland och Blekinge för att regeringen ska ändra regelverket kring anställningsstöd. Det rapporterar JP.se.

Det är för att förhindra att personer utan medlemskap i facket utnyttjas av oseriösa arbetsgivare som Arbetsförmedlingen i Jönköping och LO-distriktet i Småland och Blekinge vill att regelverket kring anställningsstöd ändras.

Återkallade 88,3 miljoner kronor

Av de 6,3 miljarder kronor som betalades ut till nystartsjobb under 2016 återkallade Arbetsförmedlingen 88,3 miljoner kronor. Återkraven gäller företag som på något sätt inte levt upp till kriterierna för stödet, och Arbetsförmedlingen är rädda att det är just de arbetstagare som inte är fackligt aktiva som utnyttjas. Därför väljer nu Arbetsförmedlingen i Jönköping att samverka bättre med LO-distriktet i Småland och Blekinge - en unik satsning.

Annons

Annons

"Går hand i hand"

Dan Mattsson är distriktschef på LO-distriktet i Småland och Blekinge. Han ser positivt på satsningen, som bland annat handlar om att stärka dialogen kring olika arbetsgivare för att identifiera arbetsrättsliga problem och fusk med bidrag.

- Vi går hand i hand i den här kampen. Ena sidan av samarbetet handlar om att påverka riksdag och regering att förändra reglerna och täppa till hålen. Det andra handlar om att, utefter de regelverk som finns i dag, hitta sätt att se till att oseriösa företag inte får ta del av Arbetsförmedlingens stöd, säger Dan Mattsson, till JP.se.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy