Annons

Annons

Annons

Fotboll

Bildspel - här får kändisarna stryk!

Det var folkfest på ett soligt Öxnehaga IP när Öxnehaga United gästades av TV-laget på onsdagskvällen.

- Öxnehaga har gjort sig förtjänt av positiv publicitet, säger Edin Hamidovic.

Det var kändistätt på Öxnehaga IP på onsdagskvällen. Flera lokala profiler var på plats men också flera före detta utlandsproffs som Andreas Andersson, Mattias Concha och Pontus Farnerud.

Annons

Elitfotbollsspelarna Robert Gojani, Michell Haidari och Edin Hamidovic dömde matchen, alla tre med IFK Öxnhehaga som moderklubb.

Annons

- Vi är otroligt glada över att det var så mycket folk och för alla funktionärer som hjälpte till. Matchen var lite grinig men väldigt rolig att titta på, säger HFF:s målspruta Edin Hamidovic.

Betyder otroligt mycket för Öxnehaga

Syftet med matchen var att lyfta de positiva krafter som finns i bostadsområdet.

- Det har varit mycket negativa skriverier om Öxnehaga den sista tiden. Öxnehaga har gjort sig förtjänt av positiv publicitet och det har vi verkligen lyckats med idag.

Vad betyder den här typen av arrangemang för Öxnehaga?

- Det betyder otroligt mycket. Det var längesedan det var så här mycket folk på Öxnehaga IP, det var väldigt roligt och lyckat.

Edin Hamidovic hoppas att detta ska bli startskottet för fler liknande projekt.

- Vi är otroligt stolta över att TV-laget ville komma hit och för att de levde upp till det goda rykte de har. Jag ser fram emot fler spännande projekt på Öxnehaga.

"Jag var slutkörd efter 10 minuter"

Öxnehaga United innehöll en salig blandning av spelare från exempelvis Vätterhem, räddningstjänsten och a-lagspelare från division 6-laget IFK Öxnehaga.

Med på planen fanns även Assyriska IK:s tränare Andreas Tegström som såg ganska sliten ut efter matchen.

- Jag spelade på centralt mittfält och där var jag fullständigt värdelös. Jag var slutkörd efter 10 minuter, säger Andreas Tegström som innan tränarkarriären spelat i bland annat HFF och J-Södra.

Annons

Annons

Trots en trött Tegström på mitten lyckades Öxnehaga United vinna matchen.

- De (TV-laget) sa att de inte brukar förlora så det gjorde det lite extra roligt att vinna. TV-laget var skickliga men de var inte det snabbaste laget jag mött.

Hur slutade matchen då?

- Jag tror vi vann med 5-4 till slut.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan