Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Så kan högskolan förändras

I dag har kommunstyrelsen tagit ställning till ett förslag om strategier om hur Jönköping universitys campus ska utvecklas på längre sikt. Konkreta projekt lyfts fram för att kunna genomföras inom fem år och samtliga ledamöter var överens om att campusplanen skulle godtas.

Jönköpings kommun har tillsammans med högskolan tagit fram förslag på hur Jönköping university, JU, ska utvecklas de närmaste åren. JU har vuxit mycket på senare tid både inom utbildning och forskning och det är en utveckling som ser ut att fortsätta.

På kort sikt finns ett behov av en effektivisering av lokalutnyttjande och att hitta flexibla lösningar för att klara behovet av lokaler. Men på längre sikt handlar det om att skapa förutsättningar för att få mer plats till verksamheten.

Annons

Annons

Vill expandera

I dag presenterades en campusplan för politikerna i kommunstyrelsen. Ann-Marie Nilsson (C) och Ilan De Basso (S) är positiva till planen, där konkreta förslag läggs fram.

– Det här är ett initiativ som kommer från högskolan och jag tycker att det är viktigt att vi gör något gemensamt ihop med högskolan. Kommunen blir ändå inblandad när det kommer till byggrätt och planfrågor. Det känns som ett jättebra samarbete, säger Ann-Marie Nilsson.

Ett tidigare förslag har tidigare presenterats, men campusplanen har sedan dess omarbetats och samtliga i kommunstyrelsen tyckte att den nya planen var mycket bättre än den förra.

Det handlar om att i närtid expandera området från Gjuterigatan i norr till Munksjöparken i söder, se till att lokalerna är ändamålsenliga, kreativa och framåtblickande, se till att det finns ett hållbarhetsperspektiv i det hela och att se till att samarbeten med externa parter främjas.

”Haft enorm betydelse”

– Högskolan har haft en enorm betydelse för Jönköping och har förändrats mycket. Det handlar inte bara om att högskolan växer utan också mentalt om hur folk umgås på allmänna platser. Högskolan bidrar till att Jönköping blir en mer öppen, spännande och kreativ stad, säger Ann-Marie Nilsson.

Hon ser mycket positivt på högskolans arbete med internationella elever och tycker att Jönköping university varit mycket framgångsrika med att få in studenter med olika typer av bakgrund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan