Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Restaurang kan stoppas

Ett fastighetsbolag vill göra om en industribyggnad på Hedenstorp till restaurang- och festlokal. Men kommunens tjänstemän tycker att stadsbyggnadsnämnden ska säga nej till detta på torsdag. De anser att det vore olämpligt av flera skäl.Tjänstemännen anser att omgöringen till restaurang- och festlokal skulle strida för mycket mot detaljplanen som finns just nu för området.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Räddningstjänsten påpekar också att det inte vore lämpligt med hänsyn till människors hälsa och säkerhet, då byggnaden inte håller den brandklass som krävs för det nya ändamålet.

Bör ljudisoleras

Miljö- och hälsoskyddskontoret anser också att det vore en dålig idé med tanke på att närboende kan bli störda av buller, framför allt genom musiken som kan tänkas spelas i lokalen. Om verksamheten ändå kommer att tillåtas, föreslås att lokalen ljudisoleras och att dörrar och fönster hålls stängda.

Det påtalas även att det finns för få toaletter i lokaler för att det ska passa som restaurang- och festlokal.

Grannar säger nej

Även grannar motsätter sig planerna och hänvisar bland annat till att trafiken skulle öka i området.

”Byggnaden ligger redan i dag nära vårt boende. Att göra en tillbyggnad och parkeringsplatser ännu närmare vår tomt kan vi inte gå med på”, skriver en granne.

En annan granne påtalar att det redan i dag är mycket buller i området och att alkohol inte hör hemma i ett industriområde.

”Dessutom saknas ju enligt kommunen just industrifastigheter, så varför ta bort en befintlig sådan till förmån för en festlokal?”, skriver grannen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan