Annons

Annons

Annons

Jönköping

Se bilder från första skoldagen

I dag började skolorna och för de blivande ettorna var det lite extra pirrigt. För många innebar det veckor av förväntningar, svårighet att välja kläder till första dagen och funderingar om vad det egentligen innebär att plötsligt gå i skolan.

Lykke Lundell är en av de nya ettorna på Talavidskolan. Hennes mamma berättar leende att dottern pratat mycket om skolstarten under sommaren, men att storebror redan går i skolan innebär förstås en trygghet.

Annons

Annons

– Det var noga med kläderna som lades fram kvällen innan och lite pirrigt var det allt, berättar mamman.

Ringa in sitt namn

Klasskompisen Beatriz Oliveira var också lite spänd inför skolstarten. Hon hade flyttat till Jönköping från Brasilien efter att hennes pappa fått jobb i Huskvarna och var därför lite orolig för att hon inte skulle förstå språket.

Klasskompisen Joline Norrfjärd hade också fjärilar i magen.

– Det var lite pirrigt att gå in, berättar hon.

Att hon kände klasskompisen Olivia Håkansson Hellström sedan innan underlättade dock.

– Vi har gått i förskolan tillsammans, berättar tjejerna.

Dagen för ettorna började med upprop och på tavlan stod alla barnens namn. När barnen blev uppropade fick barnen gå fram och ringa in sitt egna namn. För många var det lite extra spännande att få sätta sig i skolbänkarna och se vem de skulle få som lärare.

Glassbilen kom

Ettorna fick sedan sjunga Talavidsången och rita lite innan det var dags att ge sig ut på skolgården tillsammans med resten av skolans elever. Det var nämligen dags för parad med flaggor och högtidlig musik.

När paraden var slut ställde sig alla klassvis och sjöng Talavidsången. Därefter sprutades det konfetti över hela skolgården, till barnens stora glädje. Men överraskningarna slutade inte där, för plötsligt hördes glassbilens välkända melodi och barnen sprang upp i stora leenden när de insåg att de skulle få var sin glass på första skoldagen.

Annons

– Det var gott, konstaterar Joline Norrfjärd nöjt.

Inbäddat innehåll

Du som läser i appen, tryck här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan