Annons

Annons

Annons

Annons

Hoppade från tian - pojke skadades

Text: 

En pojke skadades efter att ha hoppat från tiometershoppet i Rosenlundsbadet i Jönköping. Han landade på en lina i bassängen, nu har det upprättats en anmälan på Arbetsmiljöverket.

Det var i mitten av augusti som en pojke skadades då han hamnade på en lina efter ett hopp från hopptornet i Rosenlundsbadet, det rapporterar P4 Jönköping.

Annons

Annons

Linan är i vattnet för att skilja lekande barn från hopptornet. Nu har den tagits bort, och ersatts av fler badvakter.

Badets enhetschef Zophie Vilppala Edvinsson menar att det varje år inträffar mellan 60 och 80 olyckor på Rosenlundsbadet, och att personalen ständigt jobbar med att förebygga tillbud. Vid just denna olycka ska badet ha följt gällande säkerhetsföreskrifter och det pågår nu en utredning kring hur pojken trots det kunde skadas.

- Linan har funnits i över tio år och tidigare har ingen landat på den och skadats, säger Vilppala Edvinsson till P4 Jönköping.

Inte allvarligt skadad

Personal på badet har upplevt händelsen som jobbig och Arbetsmiljöverket har kopplats in, dessutom har ansvariga hållit samtal.

- Vi gör alltid en anmälan vid tillbud eller allvarliga sjukdomsfall som inträffar hos oss. Det är ju viktigt att de granskar och ser om våra rutiner håller, säger Villpala Edvinsson till SVT Jönköping.

Annons

Annons

Till toppen av sidan