Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Här simmar de som sjöjungfrur

På fredagen hölls den första simlektionen i mermaiding på Rosenlundsbadet i Jönköping. Tio personer mellan sju och 19 år får i höst lära sig simma som en sjöjungfru.

Felicia Karlsson, åtta år, älskar att simma och när hon var på Liseberg träffade hon av en slump på en person från Jönköpings simsällskap som berättade om simlektionerna i mermaiding. Under elva tillfällen får hon nu lära sig mermading.

Annons

Annons

– Jag gillar sjöjungfrur och ville gå på simlektionerna, berättar hon.

Tillsammans med nio andra barn och ungdomar lyssnade hon uppmärksamt på när Lizandra Hermansson, en av simlärarna, berättade om grunderna i mermaiding.

– Vi går igenom regler och teknik under första lektionen. Sedan får barnen hoppa i vattnet och lära sig grunderna, berättar Lizandra Hermansson från Mermaids of Jönköping.

Stort intresse

På plats fanns även Mermaids of Jönköpings andra deltagare Emmeli Skoglund, Madeléne Engström, Hani Abbas och Caroline Mårtensson.

Inbäddat innehåll

– Första gången vill vi alla vara på plats eftersom vi alla ska kunna hålla i lektionerna. Annars är det tänkt att vi ska vara två personer på plats varje gång, berättar Hani Abbas, som hade lite premiärnerver.

Hittills har intresset för att gå på simlektionerna varit stort och hon hoppas att det håller i sig.

– Vi har suttit tillsammans innan simskolan drog igång för att gå igenom varje lektion och vad de ska göra. Jag tror att det här kan bli jättebra, säger Hani Abbas.

Ska ha vattenvana

När kursen avslutas är målet bland annat att deltagarna ska kunna simma 500 meter i ryggläge med fena och lika lång sträcka på mage. Under hösten kommer de även att få lära sig simma genom en ring i vattnet, göra hjärtan under vatten, göra en volt under vatten och spinna. När deltagarna uppnått målet kommer de att få ett diplom.

Annons

– För att få gå kursen krävs det att deltagarna är simkunniga sedan innan. De ska kunna simma 200 meter och helst ha vattenvana eftersom man som sjöjungfru förstås är mycket under vatten, berättar Lizandra Hermansson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan