Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

30-tal i huliganbråk innan match

Annons

Ett 30-tal personer var inblandade i ett huliganbråk när supportrar från J-Södra och IFK Norrköping drabbade samman.

– Det var tumultartat, säger Johan Klahr vid Jönköpingspolisen.Natten till söndagen i anslutning till en krogstängning vid halv två-tiden fick polisen samtal om ett större bråk i Sofiaparken. Fem personer frihetsberövandes på grund av ordningsstörning. Av dessa fick tre personer omhändertas och två avlägsnades enbart från platsen.

– Vi brukar göra så vid ordningsstörningar, så kallas PL-13, att vi kör bort de stökiga personerna från de centrala delarna och gör det svårare för dem att ta sig tillbaka. Men tre personer fick alltså omhändertas. Det brukar ske vid fylleri och ibland i kombination fylleri och ordningsstörning. Då brukar personerna omhändertas och släppas framåt småtimmarna. De brukar få gå då när det inte finns någon risk för ordningsstörning och då folk inte längre är ute, berättar Johan Klahr.

Annons

Annons

Han förklarar att supportrarna träffats innan matchen mellan J-Söra och IFK Norrköping ”för att ha trevligt”.

– Men det slutade med en rusning mot varandra, så vi fick gå emellan, berättar Johan Klahr.

När Jnytt pratade med polisen i helgen om bråk kopplat till fotbollsmatchen, ska svaret från presstalespersonen dock ha varit att det ”varit hur lugnt som helst”.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy