Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fler ungdomar får arbete

Fler unga har fått jobb i augusti i år jämfört med motsvarande period förra året.

Annons

Arbetslösheten i Jönköpings län minskar för första gången sedan februari i år, jämfört med motsvarande period förra året. Det är ungdomar och personer med lägst gymnasieutbildning som är de största vinnarna enligt Arbetsförmedlingen.

Ungdomsarbetslösheten i Jönköpings län har nästan halverats på fyra år och framtiden ser ljus ut för åldersgruppen 18-24 år. Totalt ligger arbetslösheten i augusti på 6,2 procent.

– Det är glädjande att arbetslösheten bland länets unga minskar. Tillsammans med kommuner och andra aktörer arbetar vi med olika arbetsmarknadsinsatser för ungdomar. Detta arbete, och den starka arbetsmarknaden, har fått fler ungdomar i arbete, säger Christian Lagerqvist från Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Arbetsmarknaden efterfrågar dock främst högre utbildning och generellt är det lättast för den med gymnasieutbildning och/eller eftergymnasial utbildning att få jobb.

Jobb inom vården

Få lediga platser har anmälts till Arbetsförmedlingen jämfört med motsvarande period förra året. Under augusti anmäldes 3 400 lediga jobb till Arbetsförmedlingen och då handlade det framför allt om jobb inom finansiell verksamhet, företagstjänster, handel och vård och omsorg.

Den 4 oktober arrangeras Jobbmässan på Elmia. 6 000 personer besökte mässan förra året och 120 svenska och utländska utställare fanns på plats.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy