Annons

Annons

Annons

Annons

Alliansen undvek frågan om ny arena

En ny arena på Jordbrovallen är som ett rött skynke för Alliansen som ju röstades ner då beslutet om en ny arena togs i våras. Ämnet om en ny arena undveks då Alliansen i Jönköping under fredagen presenterade sin investeringsbudget.

Det satsas en hel del på idrotts- och kulturföreningar i Alliansens investeringsbudget för de närmaste tre åren. Bland annat har man avsatt ytterligare fem miljoner kronor till föreningar som idag har aktivitetsbidrag. Idag får föreningarna, vilket handlar om både kultur- och idrottsföreningar, 29 miljoner kronor i aktivitetsbidrag, det ökas till 34 miljoner kronor.

Annons

– Det här är en bra och viktig satsning menar Peter Jutterström (M) kommunalråd och menar att det är den bästa satsningen som görs till föreningar, idrott och kultur.

I verksamhets- och investeringsplanen finns en upprustning av Fokus på biblioteket och Jönköpings teater, samtidigt som Jutterström pekade på de pågående byggena av A-hallen i Idrottshuset i Jönköping som kommer att innehålla en fullstor plan samt lokaler för kampidrott. Även i Huskvarna pågår bygget av ytterligare en sporthall som kommer att inriktas på gymnastik.

Annons

I investeringsbudgeten ligger även en ny lift till Järabacken för fem miljoner kronor.

Arenafrågan undveks

Då frågan om en ny fotbollsarena på Jordbrovallen lyftes var Jutterström fåordig och ovillig att gå in på frågan ytterligare.

- Det finns inga nyheter där. Fotbollsarenan, finns såklart med i investeringsbudgeten efter beslutet i fullmäktige. Det är en svår nöt att knäcka, menar Jutterström. Om det finns möjlighet att backa skulle det ge möjlighet för andra satsningar, så mycket kan jag säga.

Alliansen blev ju i fullmäktige i våras nedröstade av de rödgröna som tillsammans med Sverigedemokraterna röstade för en ny fotbollsarena på Jordbrovallen. Prislappen för arenan, med allt markarbete, är satt till 548 miljoner kronor.

Frågan om ett nytt bad i Jönköping är fortfarande inte klar.

- Där måste vi ta ett beslut snart, sade Peter Jutterström till JP.se direkt efter presskonferensen. Rosenlundsbadet är i stort behov av en renovering. En renovering skulle kosta cirka 350 miljoner medan ett nytt bad kostar över 800 miljoner kronor.

Annons

Kommunfullmäktige beslutar om verksamhets- och investeringsplanen vid fullmäktigemötet den 26:e oktober.

I Investeringsbudgeten presenterades även ett stor satsning på förskolor och skolor.

Oppositionen är dock kritisk till den budget som lades idag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan