Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Bassäng för rörelsehindrade önskas

Text: 

En Lekerydsbo vill att Jönköpings kommun bygger en träningsbassäng för personer med svåra rörelsehinder och ett omklädningsrum till detta. Förslaget är att kommunen passar på i samband med renoveringen eller nybygget av Rosenlundsbadet.Lekerydsbon pekar på att kommunen antagit ett program för att funktionshinderpolitiken i kommunen ska bidra till att det skapas ett samhälle som är till för alla. I programmet nämns det bland annat att alla ska ha rätt till en meningsfull fritid med ett varierat och rikt fritidsutbud.

Annons

Annons

Lekerydsbon anser att det finns ett stort behov av en träningsbassäng för personer med svåra rörelsehinder. I ett medborgarförslag som skickats in till kommunen skriver hon att dessa personer ofta har mycket begränsade möjligheter att träna och motionera.

Varför inte bygga en träningsbassäng för rörelsehindrade i samband med renoveringen eller nybygget av Rosenlundsbadet? föreslår en Lekerydsbo.

Lindrar smärta

”I vattnet blir de betydligt rörligare då kroppstyngden avlastas. Denna träning är viktig för att upprätthålla styrka, rörlighet och kondition, och även för att lindra smärta”, står det i medborgarförslaget.

Träningen kan ses som en slags vardagsmotion och behövs regelbundet för de drabbade. I dag kan dessa personer bara få den vardagsmotionen av sjukvården under kortare perioder.

Annons

Annons

Till toppen av sidan