Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så blir Jönköpings nya citykvarter

Fyra huskroppar med sammanlagt 120 nya lägenheter. Så blir det nya citykvarteret i Jönköping

Annons

Nu presenterar Tosito sitt nya bostadskvarter som kommer att ta plats vid Saabs anläggning på Odengatan. 2019 ska kvarteret stå klart.

120 nya lägenheter fördelade på fyra huskroppar. Så ser Tositos nästa bostadskvarter - East ut.

Bostadskvarter ligger på Öster på parkeringsplatsen intill SAAB:s gamla fastighet. Fastighetsbolaget Tosito är byggherre och Enter Arkitektur är arkitekterna för kvarteret.

Kvarteret består av bostadsrättslägenheter i olika storlekar från tvåor om 45 kvadratmeter till fyror om 96 kvadratmeter, samtliga med balkong eller uteplats. Under huskropparna och dess innergård byggs ett bil- och cykelgarage.

Annons

Annons

Öster utvecklas

– Det ska bli mycket roligt att äntligen få komma igång med projektet som vi arbetat med sedan 2016. Vi ska skapa ett riktigt citykvarter på en tomt som trots sitt attraktiva läge har varit lite bortglömd i människors ögon. Det är ett privilegium att få utveckla Jönköping i allmänhet och nu Öster i synnerhet. Därav namnet East på kvarteret, säger Tommy Fritz.

Området runt Odengatan kommer att förändras en hel del under de närmaste åren. Förutom att Tosito ska bygga 120 lägenheter kommer det även att byggas nya lägenheter på tomten där Posten tidigare fanns.

Försäljningen, som sköts av Västanhem, planeras att starta i november och inflyttning är beräknad till hösten 2019.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy