Annons

Annons

Annons

TV: Här springer de för Världens barn

Text

På fredagsmorgonen gick starten för P4 Jönköpings satsning morgonloppet, som arrangerades till förmån för Världens barn. Trots kylan var det många som ville delta i loppet, såväl privatpersoner som grupper från arbetsplatser.

Många sprang eller gick runt Munksjön under fredagsmorgonen.

Joakim Nilsson från Jönköping joggade i lugn takt ner mot Spira, där starten för morgonloppet hölls.

– Det är roligt att bara kunna umgås med andra och hålla igång träningen, sa han och berättade att han tyckte att det var ett roligt initiativ från radiokanalens sida.

Jönköpingsbon Ann Stigestad höll med. Hon deltog i loppet för första gången.

– Jag har inte sett loppet innan, men i år tänkte jag att jag skulle vara med. Jag gillar att det är på morgonen, eftersom jag är morgonpigg, berättade hon och förklarade att hon brukar springa runt Munksjön annars också.

Annons

Poliserna lunkade runt

På plats vid starten fanns flera som sprang ihop med ett gäng kollegor eller kompisar från en förening. Bland annat ställde 40-50 poliser upp. En av dessa var Mikael Sjöbrink.

Annons

– Vi brukar vara ett gäng poliser som brukar springa morgonloppet. För mig är det första gången. Jag räknar med att lunka runt sjön. Jag vet ju att jag har kollegorna med mig annars om jag skulle behöva hjälp, skämtade han leende.

Radion sände direkt

Peter Olsson, kanalchef på P4 Jönköping, berättade att morgonloppet arrangerades för femte året och att man jobbat intensivt hela veckan för att förbereda inför loppet.

– Vi gör det här för att samla in pengar till Världens barn. Vi vill engagera andra att hjälpa dem som behöver hjälp, sa Peter Olsson.

Jessica Sonelius på Sveriges Radio Jönköping har jobbat med projektet i tre veckor.

– Det är ett val som public service gjort att satsa på detta. Vi har innan loppet berättat om olika projekt i Bangladesh och i Kongo och förklarat vad pengarna går till, berättade hon.

Knappt hade starten för morgonloppet gått förrän Helen Pettersson och Mikaela Jangmo kom inspringande och stannade till för att pusta ut. De hade startat lite innan alla andra och därför redan sprungit i mål.

– Det var kallt, men vi njöt av det friska vädret. Det gjorde det lätt att springa, sa Helen Pettersson.

Helen Pettersson och Mikaela Jangmo

Annons

Annons

Bägge jobbar de som massageterapeuter i Bankeryd och hade bestämt sig för att slå två flugor i en smäll när de sprang loppet. De fick nämligen både motion och skänkte pengar till välgörenhet. Att kunna swischa valfritt belopp till Världens barn tyckte de var jättebra.

Ann Stigstad sprang för första gången.

– Nu ska vissa av oss gå och jobba medan andra är lediga, berättade de.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan