Annons

Annons

Annons

Berggren lämnar – bekräftar i video

– Nu har jag bestämt mig, det berättar Carin Berggren på en livevideo på sin Facebooksida. Jag kommer att lämna mina uppdrag som vice ordförande i kommunstyrelsen samt i kommunens ledningsutskott.

Politikern Carin Berggren, Demokraterna, har beslutat sig för att lämna sina uppdrag som vice ordförande i Kommunstyrelsen i Jönköping samt sin plats i ledningsutskottet.

Annons

På sin egen Facebooksida har Berggren lagt upp en livevideo där hon berättar varför - det handlar om tidsbrist och prioriteringar.

Annons

Berggren lämnade ju tillsammans med fyra andra moderater partiet i maj i år efter interna stridigheter. Istället bildade de Demokraterna i Jönköping.

Carin Berggren har haft kvar sin plats som vice kommunstyrelsens ordförande samt i ledningsutskottet. Sedan den 15 augusti har hon dock inte medverkat på några kommunala möten, anledningen säger hon i videon, är att hon ville ta reda på hur mycket tid hennes nya jobb som studie och yrkesvägledare skulle ta.

"Dags att korka upp"

Nu har hon kommit fram till att hon inte kommer att kunna kombinera sitt nya civila yrke med de kommunala uppdragen.

- Till alla er som längtat efter detta. I dag får ni korka upp, för nu fick ni precis, precis som ni ville, skrattar hon och fortsätter:

–Men jag är också nöjd, jag gillar inte att ha uppdrag som jag inte kan fullfölja eller där jag inte kan ge allt, och det är det jag tänker ge på mitt nya jobb där jag ska matcha utbildningar med näringslivet. Så ni har nog inte sett det sista av mig än, även om det är en del som kanske skulle önska det, säger hon i videon.

Annons

Berggren har fått en hel del kritik från forna partimedlemmar för att hon inte medverkat på kommunstyrelsens möten. I videon ger hon en känga till de inom Moderaterna som hon menar har talat om henne med inte med henne. Hon tackar även forna partikamrater som stöttat henne.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan