Annons

Annons

Annons

De är klara för Jönköpingsscenen

Text

På fredag kväll drar Klubb Dissonans igång efter sommaruppehållet med banden Avslut, El Camino och Stormdeath på scen på Sofiehof Underjord. Intresset för spelningen har hittills varit stort på Facebook.

Klubb Dissonans är redo igen inför höstens spelningar och Björgvin Fridsteinsson konstaterar att det är en spännande höst som väntar. Han känner sig nöjd med banden som kommer i veckan.

Annons

Black metalbandet Avslut från Stockholm bokades i fredags och Björgvin Fridsteinsson tycker att det är lite extra kul att de sjunger på svenska.

Annons

Blandning på scenen

Thrashing heavy metal-bandet Stormdeath och huvudakten El Camino från Nässjö kommer också och bidrar till att det blir en bra blandning av band på scenen.

– El Camino har nyligen släppt en ny platta som har fått bra kritik, så det känns roligt att ha bokat dem. Jag tror att det kommer att bli en kanonkväll, säger Björgvin Fridsteinsson.

Lokalen kan ta max 180 personer och hittills är det många som via Facebook visat sitt intresse för att dyka upp på fredag.

Han upplever att Klubb Dissonans kvällar hittills varit riktigt lyckade och han hoppas på en lika bra fortsättning i höst. Den 25 oktober väntar en ny spelning med de tre black metalbanden Wormwood från Stockholm, Nazghor från Uppsala och Boråsbandet Rimfrost.

Nazghor har nyligen släppt en ny platta, som fått bra kritik.

– Antingen har vi fingertoppskänsla eller så handlar det om tur, men vi har lyckats boka band som är på väg uppåt och som ännu inte hunnit bli uppbokade för de större scenerna, säger Björgvin Fridsteinsson.

Vill växa

Han tycker att det är synd att kommunen inte stöttar Sofiehof Underjord i större utsträckning än vad man gör i dag.

– Vi gör mycket på frivillig basis för att vi tycker att det är kul. Men om vi skulle boka något större band så skulle det kosta mycket pengar som vi i så fall skulle få plocka från vårt egna kapital. Där kan man önska mer stöd från kommunen, säger Björgvin Fridsteinsson.

Annons

Annons

Klubb Dissonans har flera planer framöver och har förhoppningar om att kunna växa. Att bredda sig lite och gå lite mer åt heavy metal-hållet är en annan del av planen.

Björgvin Fridsteinsson ser fram emot hösten för Klubb Dissonans.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan