Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2017/18

HV-stjärnan missar resten av säsongen

Andreas Frostemark, HV71:s sjukgymnast.

Annons

HV71 förlorade hemmamatchen mot Örebro med klara 6–2. Dessutom tvingades Kristofer Berglund utgå med en axelskada. På fredagsförmiddagen stod det klart att backen missar resten av säsongen.

– Den här typen av skador opereras alltid, säger lagläkaren Jonas Kalman till Jnytt.

Kristofer Berglund fick en tackling i slutet av den andra perioden mot Örebro, efter tacklingen kom han inte tillbaka i spel mer.

HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark gav efter matchen beskedet att Berglund är axelskadad och att han kunde komma att missa ett par veckors spel.

– Han hamnade i kläm med ena axeln som blev skadad. Prognosen är svårt att säga, förhoppningsvis kan han vara tillbaka på två, tre veckor, ser det illa ut kan det ta betydligt längre tid, sa Frostemark då.

Annons

Annons

Under fredagen undersöktes Berglund av läkare och han genomgick även en röntgen.

"Fraktur på ledytan"

Efter det kom beskedet att Berglund missar resten av säsongen.

– Röntgen har visat att Kristofer har en fraktur på ledytan i axeln och han kommer att opereras i nästa vecka, säger Jonas Kalman.

Fanns det något alternativ till en operation?

– Nej, det går inte att ha det på det viset. Annars blir det en dålig funktion i axeln. Den här typen av skador opereras alltid.

Därefter väntar rehabilitering i upp till ett halvår.

– Vi räknar med att säsongen är över, säger Jonas Kalman.

JnyttTV. Vikarierande lagkaptenen David Ullströms besvikelse efter förlusten mot Örebro.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy