Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Polisbilar åker långt för service

Annons

En ny upphandling inom polisen innebär att polisbilar i Värnamo ska servas i Vetlanda, Jönköpingspolisens bilar får åka till Tranås eller Vetlanda och polisbilarna i Eksjö får servas i Vetlanda. Det rapporterar Sveriges Radio Jönköping.Det är polisen centralt som har tecknat ett avtal för service för landets polisbilar av märket Volvo, rapporterar Sveriges Radio Jönköping. Polisbilarna får nu skickas till vissa bestämda Volvoverkstäder även om det innebär att exempelvis polisbilar i Jönköping får åka så långt som till Tranås eller Vetlanda för att servas.

Annons

Annons

Det innebär att länets polisbilar tvingas köra 12 000 mil extra bara till och från service och det betyder också 900 procent mer arbetstid för att få bilarna till service. Det skulle kunna innebära att det behöver anställas personer bara för att sköta servicen av bilarna, då polisen redan i dag har fullt upp.

Går åt mer tid

Lennart Leijon, tillförordnad polisområdeschef i Jönköpings län, säger till Sveriges Radio Jönköping att det är bekymmersamt att polisbilarna får åka så långt till service.

– Det kommer att gå åt mer tid och det blir ökade kostnader. Även miljön tar skada, säger han och förklarar att polisen följt lagen om offentlig upphandling, vilket kan ge dessa effekter.

Polisbilar tvingas åka långt för service. Men allt har skett enligt lagen om offentlig upphandling.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy