Annons

Annons

Annons

30 lägenheter till ensamkommande

Text

Frälsningsarmén har vunnit en upphandling för ett stödboende för ensamkommande flyktingbarn. 30 tidigare platser för HVB-hem kommer att omvandlas till lika många lägenheter för ensamkommande ungdomar mellan 16 och 20 år.Den 1 januari 2018 träder det nya boendet för de ensamkommande ungdomarna med tillfälliga uppehållstillstånd i kraft.

– Vi har gjort en upphandling om stödboende för ensamkommande ungdomar och Frälsningsarmén har vunnit den upphandlingen. De har tidigare haft 30 platser för hem för vård och boende, HVB-hem, och nu omvandlas dessa bostäder till stödboende för en annan grupp, förklarar Annika Elm på kommunens upphandlingsavdelning.

Annons

Annons

Ska ut i samhället

Hon tycker att det känns bra att kommunen gjort upphandlingen i god tid så att det nu kommer att vara klart den 1 januari.

– Vi hade ett annat anbud också, men Frälsningsarmén levde bäst upp till de krav som ställs. Frälsningsarméns Vårsol ligger på Torpa, men ungdomarna kommer även att placeras på andra håll runt om i kommunen. Vi vill inte att alla samlas i en korridor utan att de kommer ut i samhället, berättar Annika Elm, och säger att det är viktigt att ungdomarna inte hamnar för långt bort i kommunen utan att de ska kunna åka kommunalt.

Samma krav

Hon förklarar att det är höga krav som ställts på Frälsningsarmén. De ska leva upp till samma krav som kommunen själva har om de skulle haft boendet i egen regi.

– Tanken är att ungdomarna ska klara sig själva när det gäller att tvätta och laga mat. De går i skolan på dagarna förstås och de kommer att ha någon att prata med. Frälsningsarmén får samma ersättning som kommunen får från Socialstyrelsen, säger Annika Elm.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan