Annons

Annons

Annons

Han tar strid mot bankerna

Bankerna bör tvingas erbjuda kontanthantering. Det menar riksdagsledamoten Peter Persson (S), som har lämnat in en motion till riksdagen.

– Servicen till medborgarna har blivit sekundär, säger han.

Bankerna bör tvingas erbjuda kontanthantering. Det menar riksdagsledamoten Peter Persson (S) från Jönköping.

Just nu genomförs en parlamentarisk utredning om det penningpolitiska ramverket som bland annat ska titta på Riksbankens ansvar för en väl fungerande kontanthantering.

Annons

I en motion till Sveriges riksdag föreslår riksdagsledamoten Peter Persson från Jönköping, tillsammans med partikollegan Erik Ezelius, att åtgärder snabbt ska presenteras så snart utredningen lämnat sitt förslag.

Annons

– Det är naturligtvis så att elektronisk hantering i betalningshänseende är bra och rimligt, men det är viktigt att inte den övergången sker så snabbt att vi lämnar grupper, som av olika skäl föredrar kontanter, i sticket, säger Peter Persson i ett pressmeddelande.

”Frånsagt sig ansvaret”

Därför vill han att regeringen och riksdagen agerar i kontantfrågan så snart utredningen är färdig.

– Problemet uppmärksammas av väljare på möten, i insändare och uppvaktningar till oss riksdagsledamöter. Staten har frånsagt sig ansvaret för betalningssystem som nu drivs helt i vinstintresse för att driva på tekniska lösningar. Servicen till medborgarna har blivit sekundär, säger han.

Peter Persson har tidigare lyft den här frågan i bland annat motioner, skriftliga frågor samt under den öppna frågestunden i riksdagen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan