Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Jönköpingsbo etta på V:s riksdagslista

Annons

Vänsterpartiet i Jönköpings län har nu presenterat sin riksdagslista inför nästa års val. Toppar den gör Ciczie Weidby från Jönköping.

På söndagen höll Vänsterpartiet i länet en valkonferens i Norrahammars folkets Hus. Där fastställdes listorna inför nästa års val till riksdagen och regionen.

Etta på riksdagslistan från Jönköpings län valdes Cizcie Weidby från Jönköping. Normalt jobbar hon som butiksarbetare på IKEA, hon är vice ordförande för Handels i alla IKEA-varuhus i landet. Hon sitter för närvarande i kommunfullmäktige. I ett pressmeddelande skriver partiet att det varit ett stort intresse för att få stå med på listorna.

Annons

Annons

- Det är dags att skicka en person till riksdagen som har verklig LO-förankring. Människors villkor på arbetsmarknaden måste komma högt upp på agendan. HBTQ och psykisk ohälsa är också viktiga frågor för mig. Vänsterpolitik är en politik för alla, inte bara några få. Jag ser verkligen fram mot rörelsen och att få presentera och diskutera vänsterpolitik, säger Weidby i en kommentar.

På regionslistan omvaldes Mikael Ekvall som etta.

- Det känns helt underbart att återigen ha fått förtroendet att representera på Vänsterpartiet på regionlistan. Vi behövs mer än någonsin i frågor som rör likvärdig vård, kultur och klimatutmaningar. Tillsammans bygger vi en stark och jämlik region, säger Ekvall i pressmeddelandet.

Ciczie Weidby, i mitten, är överst på Vänsterpartiets lista inför riksdagsvalet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan